Ужгородська міська рада відмовила активістам у проведенні мирного зібрання!

Ужгородська Міська Рада відмовила активістам у проведенні мирного зібрання!!!
6 травня Громадська ініціатива «Врятуймо старий Ужгород!» подала до Міської Ради повідомлення про проведення акції-перформансу «Прорвись до інформації!». Акцію організувала коаліція громадських організацій (Громадська ініціатива «Врятуймо старий Ужгород!», ЗОО ВМГО «Демократичний альянс» та ГО «Європейський центр»). Ці організації підтримали Всеукраїнську кампанію та долучили Ужгород до тих міст, в яких в один день відбудуться подібні акції. Захід був спрямований на інформування громадськості щодо переваг і можливостей ЗУ «Про доступ до публічної інформації». У рамках акції мало відбутись театралізоване дійство, написання громадянами запитів на інформацію, які мали б подати у Міську Раду.
Але для активістів великою неочікуваністю стала відмова Міської Ради, щодо проведення цієї акції. Коли мені того ж дня зателефонували з міськради і повідомили, що прийшла відповідь на наше повідомлення я дуже здивувалась, як це на повідомлення може прийти відповідь? Адже заборонити мирне зібрання можуть тільки за рішенням суду, що у нашому випадку було не можливим, бо між повідомленням і «відповіддю» пройшло всього кілька годин. Але моє здивування було ще більшим коли я прочитала те, що було написано у відповіді. Щоб довго не розписувати надсилаю Вам копію відповіді.

Крім того, всі організатори вирішили, що якщо владі є що приховувати і вона не готова до прийняття запитів на інформацію, а точніше давати на них відповіді, то це аж ніяк не є проблемою громадськості і, тим більше, не є перешкодою для проведення мирного зібрання. Тому акція відбудеться у запланованому місці і в запланований час. А саме 10 травня о 16:00 на пл. Поштовій.
Через таку реакцію влади ми розуміємо, що до активістів можуть застосовуватись різні заходи, у тому числі і арешти, тому просимо всі громадські організації, журналістів і просто свідомих громадян прийти і підтримати акцію та протистояти свавіллю влади. 

2 коментарі

Віталій Шарлай
Дуже гарний подарунок мера!
Ужгород молодці))
blogs.pravda.com.ua/authors/shevchenko/4dc571933b771/
Юлія Дуб
Самі натішитись не можем!!!)))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте